Ik word verdacht van computervredebreuk. Wat nu?
De advocaten van ons kantoor gebruiken geen typische advocatentaal met veel moeilijke woorden. Wij willen verdachten zo goed mogelijk bijstaan en zo duidelijk mogelijk van informatie voorzien. U krijgt bij ons meteen advies. Wij staan alleen verdachten bij. Geen personen die aangifte hebben gedaan of willen doen van computervredebreuk.
Niemand wil in een strafzaak verwikkeld raken. Als dat toch gebeurt, wilt u de beste hulp. Deskundig. U zoekt een advocaat die het strafrechtelijke proces kent als zijn broekzak. Die het dossier tot op de bodem uitspit. Een creatieve oplossing bedenkt. U krijgt bij ons de beste hulp.
Wat kan er gebeuren?
- Er is veel aandacht voor computervredebreuk. Justitie neemt deze zaken vaak hoog op. Vaak worden verdachten na een wat langer durend onderzoek aangehouden. De politie mag een verdachte maximaal 3 dagen en 19 uur vasthouden zonder dat hier een rechter aan te pas komt. Als justitie van mening is dat er voldoende belastend bewijs tegen de verdachte ligt, kunnen zij de rechter vragen de verdachte voor 14 dagen in bewaring te stellen. Dit is een vorm van voorlopige hechtenis.
- Het is natuurlijk ook mogelijk dat justitie niet meteen overgaat tot het arresteren van de verdachte. In dat geval krijgt u een uitnodiging voor verhoor. De politie doet dit schriftelijk of ze bellen u. Doe uzelf het plezier niet te makkelijk te denken over dit verhoor. Er worden in Nederland nog steeds vele mensen veroordeeld alleen op wat ze tegen de politie gezegd hebben. Heb dus vóór dit verhoor overleg met een goede advocaat. Die advocaat zal een advies geven wat het meest verstandig is: zwijgen tijdens het verhoor of een inhoudelijke verklaring afleggen. Neem ook een advocaat mee naar het verhoor. Het kan het verschil maken tussen een vrijspraak of veroordeling.
- Indien u een dagvaarding of een uitnodiging voor een OM zitting heeft ontvangen, wil dat zeggen dat justitie van mening is dat er genoeg bewijs tegen u ligt voor een veroordeling. Het is dus tijd tegengas te geven en het gevecht met justitie aan te gaan.
- Technologie wordt in onze maatschappij steeds belangrijker. Er worden ook steeds meer digitale strafbare feiten gepleegd. Hoewel politie en justitie met nieuwe opsporingstechnieken komen om deze strafbare feiten op te lossen, kan computervredebreuk moeilijk te bewijzen zijn. Dit heeft er met name mee te maken dat het moeilijk is om vast te stellen wie de persoon is die achter de computer gezeten heeft. Wie heeft de feitelijke handelingen verricht? Wie heeft er op ‘de knop’ gedrukt?
Wat kunnen wij voor u doen?
Wij garanderen de beste verdediging en werken als volgt;
- Voor alle feiten die te maken hebben met cybercrime, geldt dat kennis van IT belangrijk is. Je zou zeggen dat dit een open deur is, maar dat is het niet. Ook bij rechtbanken gaat daar nog wel eens iets mis. Dat liet de rechtbank Amsterdam zien in een vonnis van 25 maart 2020. Volgens de rechtbank was komen vast te staan dat de verdachte was binnengedrongen op een webportal. Dat kan echter niet. Je kunt alleen binnendringen op een server.
- Onze cliënten krijgen van ons altijd het hele dossier. Nadat we allebei het dossier hebben gelezen, wordt een afspraak ingepland om het dossier te bespreken. We doen die besprekingen op kantoor of in het Huis van Bewaring.
- Indien onze cliënten gedetineerd zijn, komen we regelmatig langs.
- De strategie wordt altijd samen met de cliënt bepaald. Het voeren van de verdediging doe je namelijk samen.
- Onze cliënten worden zo snel mogelijk in kennis gesteld van nieuwe ontwikkelingen in hun zaak.
- Pro-deo is mogelijk, maar is natuurlijk altijd afhankelijk van uw inkomen en de vraag of de verdachte gedetineerd is. Gedetineerde verdachten kunnen namelijk altijd pro-deo worden bijgestaan.
- Wij staan in heel Nederland onze cliënten bij.
- U kunt uw zaak altijd geheel vrijblijvend aan ons voorleggen.
- Het is natuurlijk mogelijk dat u als lezer zelf geen verdachte bent, maar dat u iemand kent die hiervan wordt verdacht. Ook dan kunt u altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen om de zaak eens te bespreken.
- Als u telefonisch contact opneemt, krijgt u meteen strafrechtadvocaat Peter Hermens aan de lijn. Het eerste telefoongesprek is natuurlijk altijd gratis. Wilt u liever worden gebeld? Geen probleem. Als u het contactformulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
Wat is computervredebreuk?
Computervredebreuk is strafbaar gesteld in artikel 138ab van het Wetboek van Strafrecht. Dat artikel is hele lap tekst. Waar gaat het om? Een ander woord voor computervredebreuk is hacken. Dat is het zonder toestemming en met opzet inbreken in een computersysteem.
Volgens de wet kan hacken kan op een aantal manieren plaatsvinden. Dit kan door;
- doorbreken van een beveiliging,
- gebruik van een technische ingreep,
- gebruiken van valse signalen/codes/sleutels of
- aannemen van een valse hoedanigheid.
In de wettekst wordt verder aangegeven wanneer de straf kan worden verhoogd. Hiervan is sprake als de dader de gegevens die zijn voortgekomen uit de computervredebreuk:
- opslaat,
- verwerkt of overdraagt en
- vervolgens overneemt, aftapt of opneemt.
Daarnaast is er een speciale vorm van computervredebreuk. Dat is het binnendringen van een computersysteem door tussenkomst van een openbaar telecommunicatienetwerk. Dit netwerk wordt gebruikt om winst te maken of via dit netwerk in te breken in een ander computersysteem.
Welke straf kan worden opgelegd?
De rechter moet bij de oplegging van de straf kijken naar de omstandigheden van het geval en de vorm van computervredebreuk die is gepleegd. Wanneer een verdachte computervredebreuk pleegt, staat hier een gevangenisstraf van maximaal 6 maanden op en/of een geldboete van 20.500 euro.
Indien de verdachte tijdens de inbraak in het computersysteem documenten of stukken opslaat, opneemt of aftapt kan hij tot een gevangenisstraf van maximaal 4 jaar worden veroordeeld. Daarnaast heeft de rechter ook hier de mogelijkheid u een boete van maximaal 20.500 euro op te leggen.
Elke zaak is anders. In een algemene zin kunnen wij dus niet zeggen hoe hoog de straf is wanneer de rechter tot een veroordeling komt. Het ligt aan veel factoren; om hoeveel gevallen gaat het, is er sprake van schade en zo ja, hoe hoog is die schade, hoe lang heeft het geduurd voordat de zaak door de rechter is behandeld, de persoonlijkheid van de verdachte etc.
Echt heel goed geholpen. Goed bereikbaar. Snel duidelijk wat me te wachten stond. GEwoon geen bullshit wat deze gasten doen.
vier van vijf sterren (vijf geef ik nooit)