Wat is bedreiging?
Een bedreiging kan mondeling, schriftelijk of door een handeling plaatsvinden. Er kan met veel worden gedreigd: met brandstichting, moord, gijzeling, verkrachting, etc. Om te kunnen spreken van een bedreiging is het noodzakelijk dat die zodanig is geweest dat bij de bedreigde een redelijke vrees kon ontstaan dat hetgeen waarmee gedreigd werd, ook zou worden uitgevoerd. Het gaat dan om de effectiviteit van de bedreiging.
Ik word verdacht van bedreiging. Wat nu?
- Indien u een uitnodiging heeft ontvangen voor verhoor, adviseren wij vooraf overleg te hebben met een gespecialiseerde advocaat om uw situatie te bespreken. De advocaat zal u hierop een advies geven over de in te nemen positie: zwijgen tijdens het verhoor of een inhoudelijke verklaring afleggen. Wij adviseren verder een advocaat mee te nemen naar het verhoor. Een advocaat heeft alleen uw belangen op het oog en zal tijdens het verhoor ingrijpen wanneer de vragen dubbelzinnig of te dwingend worden gesteld.
- Indien u een dagvaarding heeft ontvangen, is ons advies hetzelfde als bij de uitnodiging voor verhoor. Neem op tijd contact op met een gespecialiseerde advocaat en maak een afspraak op kantoor. Neem hoe dan ook een advocaat mee naar de zitting.
- Ons kantoor heeft jarenlange ervaring met het succesvol bijstaan van mensen die verdacht worden van bedreiging. Wij zijn bereikbaar op 0683568246. U krijgt dan meteen strafrechtadvocaat Peter Hermens aan de lijn. U hoeft uw verhaal dus niet eerst aan een secretaresse uit te leggen. Wilt u liever worden teruggebeld? Geen probleem U kunt ook het online contactformulier invullen dat op deze site staat. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
Buiten bereikbaar van de rechter
Het openbaar ministerie heeft de mogelijkheid een bedreiging buiten het bereik van de rechter te houden. Dit kan op twee manieren;
- Het toesturen van een strafbeschikking. Dit wilt niets anders zeggen dat u een brief krijgt waarin staat dat iemand een geldboete moet betalen Wij adviseren een dergelijke strafbeschikking niet te accepteren en in verzet te gaan. Dit laatste kunnen wij ook voor u doen. Het is altijd beter wanneer een rechter naar de zaak kijkt.
- Een OM zitting in te plannen. Iemand wordt dan uitgenodigd om bij een officier van justitie te komen praten over hetgeen is voorgevallen. Een officier van justitie gaat dan als het ware op de stoel van de rechter zitten. Ook hierin kunnen wij u adviseren en bijstaan.
Hoe werken wij?
- Wij garanderen de beste verdediging en werken als volgt;
- Het allerbelangrijkste is het krijgen van het dossier. Onze cliënten krijgen van ons altijd het hele dossier. Nadat we allebei het dossier hebben gelezen, wordt een afspraak ingepland om het dossier te bespreken. Meestal doen we zo’n bespreking op kantoor, maar het kan ook telefonisch.
- Indien onze cliënten gedetineerd zijn, komen we regelmatig langs in de PI en doen we de besprekingen natuurlijk daar.
- De strategie wordt altijd samen met de cliënt bepaald. Het voeren van de verdediging doe je namelijk samen.
- Onze cliënten worden zo snel mogelijk in kennis gesteld van nieuwe ontwikkelingen in hun zaak.
- Pro-deo is mogelijk, maar is natuurlijk altijd afhankelijk van uw inkomen en de drukte in onze praktijk.
Goed om te weten
- Met enige regelmaat kunnen de ten laste gelegde bedreigingen op meerdere manieren worden geïnterpreteerd. Een goed voorbeeld is ‘ik krijg je nog wel’. In veel gevallen is dit onvoldoende specifiek om te kunnen stellen dat er gedreigd wordt met moord, doodslag of een zware mishandeling. Een verdachte moet dan worden vrijgesproken.
- De laatste jaren komen wij steeds meer bedreigingen op tenlasteleggingen tegen die op het internet zouden zijn gepleegd. Hieronder vallen bijvoorbeeld het bedreigen van een politicus, van een bekende Nederlander of van een willekeurig persoon op Twitter of Facebook. Ook hier zal er gekeken moeten worden naar wat er precies gezegd is.
- Soms wordt een bedreiging geuit tijdens een ruzie. In dat geval kan er goed worden betoogd dat het alleen maar een uiting was van onmacht en woede en geen bedreiging.
Welke straf kan worden opgelegd?
- De maximale straf, is twee jaar gevangenisstraf of een geldboete van € 20.500.
- Wanneer de bedreiging schriftelijk gebeurt en de bedreigde voorwaarden worden gesteld, is de maximale straf 4 jaar gevangenisstraf.
- Bedreiging met een terroristisch misdrijf kan worden gestraft met een maximale gevangenisstraf van 6 jaar.
- Voorlopige hechtenis is volgens de wet mogelijk, maar komen wij in de praktijk niet vaak tegen.
14 februari heb ik een verhoor voor bedreiging maar ik werd als eerst bedreigd want zo een Kwintes patiënt wilde me baby van 6 maanden van balkon gooien maar das natuurlijk niet vermeld
Een goedemiddag,
Als u even telefonisch overleg wilt over hetgeen u schreef mag dat natuurlijk. U kunt mij bereiken op 0683568246.
Met vriendelijke groet,
Peter Hermens advocaat
Voor iedereen die dit leest.
Ik heb Peter Hermens gevraagd mij te helpen, omdat ik ten onrechte werd verdacht van het bedreigen van mijn buren,. Dat was een goede zet. Hij weet wat hij doet en maakte precies de goede keuzes. Zaak is echt goed afgelopen. Heel heel goed
Ben 8 jaar geleden bedreigd toen kreeg ze contact verbod.poosje niks van ze gehoord nu begint het weer.via sms .Heb het bewaard het gesprek.wat kan ik nu tegen doen.
Geachte heer/mevrouw,
Allereerst is het belangrijk dat u uitdrukkelijk verzoekt geen contact meer met u op te nemen en daarbij vermeldt dat dit 8 jaar geleden al door een rechter is uitgesproken. Daarna kunt u natuurlijk contact opnemen met de politie. Wat is de status nu? Is er nog contact met u opgenomen?
Met vriendelijke groet,
Hermens Van Spanje Advocaten
http://www.hermensvanspanje.nl/